Історична довідка

Кафедра економіки сільського господарства була створена 8 квітня 1991 року. Очолив кафедру відомий учений, доктор економічних наук, професор Микола Минович Караман. Під його керівництвом проводилась багатогранна робота навчального, наукового та методичного спрямування.

З 1999 року кафедру очолив доктор економічних наук, професор Іван Наумович Топіха. Під керівництвом Топіхи І.Н. підготовлено 20 кандидатів та 7 докторів економічних наук. Його розробки використовувалися для підготовки державних програм та урядових документів. За значний внесок у наукову роботу Топіха І.Н. отримав звання відмінника аграрної освіти ІІІ ступеня, Нагороджений орденом «Знак Пошани», 2 медалями, Грамотами керівних установ.

З 2011 р. завідуючою кафедри є доктор економічних наук, професор Олена Іванівна Котикова. Олена Іванівна в університеті працює з 1999 р., одразу після закінчення тоді ще Миколаївської державної аграрної академії. У 2003 році захистила кандидатську дисертацію, а в 2011 р. – докторську дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук.

Науково-дослідницьку роботу проводить з проблем стійкого розвитку сільськогосподарського землекористування, результати якої викладено в 100-а публікаціях наукового характеру, в тому числі – 3 монографіях.

З 1 вересня 2012 року кафедра економіки сільського господарства була перейменована на кафедру економіки підприємств.